Adobe Acrobat

Met het programma Adobe Acrobat kan je PDF-bestanden niet alleen bekijken maar ook aanpassen, samenvoegen of allerlei andere functies uitvoeren. Denk aan correcties, commentaren toevoegen en verzamelen, formulieren maken en beheren, beveiligingen toepassen, en nog veel meer.

Zowel in de grafische als in kantoor-omgevingen biedt wat meer kennis over PDF en Acrobat je al snel een enorme effectieve winst, met name als je meer met tablets zoals een iPad wil gaan werken. Een PDF blijft in beginsel een digitale weergave van wat papier kan bieden, dus verwacht geen interactieve en multimediale wonderen. Maar de toepassingen zijn talrijk.

Het werken met Adobe Reader en Acrobat Pro lijkt  eenvoudig, en dat is het in grote lijnen ook wel. Toch zet een training je wat sneller op het goede spoor van o.a. het navigeerbaar en web-klaar maken van PDF, druktechnische voorbereidingen, tekstherkenning, het werken met correcties en commentaren, het maken/verzenden van formulieren en vergaren van gegevens, etcetera.

De inhoud van deze training is praktijkgericht, dus een constante afwisseling tussen uitleg, voorbeelden en hands-on oefeningen.

Acrobat-trainingen variëren van een halve dag tot twee dagen, afhankelijk van de toepassing(en) die je wil leren. Soms worden ook programma's zoals MS Word en Adobe InDesign erbij betrokken om tot een betere PDF te komen. Het kan dus alle kanten op gaan.

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421