Adobe Certified

Expert & Instructor

Ik werk al sinds 1987 met Adobe-producten en geef er sinds 1989 ook al trainingen in. En ondanks dat ik eigenlijk een beetje wars ben van statussen, toon ik toch met enige gepaste trots de stickers die aangeven dat ik een officiële "Adobe Certified Expert" en "Adobe Certified Instructor" ben.

Deze status betekent dat ik regelmatig een aantal verdomd pittige examens in al deze Adobe-programma's moet afleggen en ook aantoonbare didactische vaardigheden bezit voor het les geven erin.

Statussen en stickers

Momenteel heb ik de certificaten voor:

voor alle CS-versies en de nieuwste CC.

De status voor Adobe Digital Publishing stelt eerlijk gezegd niet meer zoveel voor. Tegenwoordig heet dat "AEM" en ik heb daar  wel wat ervaring mee, maar lang niet genoeg om "Expert" te zijn. En Dreamweaver ga ik mee stoppen...

Ik hoop binnenkort wèl het vernieuwde Acrobat-examen te gaan doen, want daar wordt toch ook regelmatig om gevraagd.

Adobe Community Professional

Verder ben ik ook een Adobe Community Professional, wat betekent dat ik me graag sterk maak voor juiste informatie over Adobe en een goed gebruik van haar producten. Dat uit zich o.a. via presentaties, fora en artikelen.

Daarnaast ben ik volgens Adobe ook nog een Industry Influencer. Ben ik door al die statussen niet meer onafhankelijk ? Jawel hoor, ik blijf altijd kritisch, ook ten aanzien van Adobe. Als de markt (visuele ontwerpers, mijn cursisten) terecht kiest voor andere tools, dan schuif ik wel mee. Voor zover ik ze al niet zelf in die richting heb gewezen...

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421