Adobe Edge Animate

Animaties trekken aandacht, verlevendigen een ontwerp en verduidelijken een verhaal. Ze zijn tegenwoordig niet alleen bruikbaar als banners in websites, maar ook in apps voor smartphones en in digitale publicaties voor tablets.

NB: Adobe heeft onlangs aangekondigd dat Edge Animate zal worden gestopt als apart programma en zal opgaan in Flash, die op zijn beurt tot "Adobe Animate" wordt omgedoopt.
Meer informatie...

Met het verschuiven van Flash naar HTML als standaard animatie-techniek, was er ook behoefte aan een nieuw en vriendelijk gereedschap voor het maken van HTML-animaties. Adobe heeft daarvoor het nieuwe programma Adobe Edge Animate ontwikkeld.

In twee jaar tijd heeft het een sterke opzet en degelijke interface gekregen, en kan het overweg met speciale functies zoals ronde hoeken, schaduwen, transparantie, easing, motion-paths, en nog veel meer.

Doelgroep en doelstelling

Het programma richt zich op grafisch ontwerpers, web- en interaction-designers, en vele andere creatieven met uitvoerende taken. Het is een complex programma maar met een uiterst vriendelijke bediening en uitgebreide hulpmiddelen. Daardoor is het veel makkelijker te bedienen dan gangbare animatie-software.

In twee dagen leer je een ruime basis van het programma, waarmee je zelfstandig animaties ontwerpt, uitvoert en ook gereed maakt voor verdere verwerking in websites of digitale publicaties.

Je hoeft je ook totaal niet te verdiepen in programmeertaal of codes, al is dat wel een uitbreidingsmogelijkheid die het programma biedt.

Beknopte inhoud van de training

De inhoud van deze training is praktijkgericht, dus een constante afwisseling tussen uitleg, voorbeelden en hands-on oefeningen.

  • Inleiding over animatie met HTML(5) & CSS(3)
  • De globale interface van Adobe Edge Animate
  • Werken met Timeline, Pin, Keyframes en Easing
  • Allerlei mogelijke Transitions en Transformaties
  • Importeren van beeld, werken met tekst (Typekit)
  • Toevoegen van componenten zoals audio & video
  • Het gebruiken van Symbols, Loops en Interacties
  • Geleidelijke introductie tot het gebruik van Scripts
  • Het instellen van Pre-loaders, Fall-back en Posters
  • Exporteren voor Web, Muse en Tablet-publishing

Voorkennis

Enige ervaring met grafische software zoals Photoshop en Illustrator is gewenst. Ervaring met Flash, Premiere, After Effects of andere animatie/video-software is een pre, maar beslst niet vereist.

Lesmateriaal

De software zelf bevat veel verwijzingen naar digitale hulpmiddelen (stap-voor-stap lessen met voorbeelden, AdobeTV, online Help-manual, forum, etc.)

Overige aandachtspunten

Omdat het programma zelf weinig teken-tools biedt, moeten veel beeldelementen vanuit andere programma’s worden aangereikt (zoals Photoshop, Illustrator, etc.) Kennis van deze programma’s is niet vereist, maar wel een pre.

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421