Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een enorm uitgebreid en veelzijdig tekenprogramma. Het is ook het oudste programma van Adobe, met de meeste historie en boordevol mogelijkheden. Daarom is een training in het "hele" programma eigenlijk onbegonnen werk. Zelfs een "basis" kan maar beter toegespitst worden op de toepassing die je ermee wil doen.

Want dat is ook de kracht van Adobe Illustrator: iedereen kan het naar zijn of haar hand zetten en zich op een bepaalde manier erin bekwamen. Illustratoren, grafisch ontwerpers, technisch tekenaars, architecten, cartografen, planologen, web-designers, infographic-makers, mode-ontwerpers; iedereen gebruikt het op zijn of haar eigen manier, als spil van alle tekenwerk, of als aanvulling op andere specialistische teken-software.

Een redelijke basis-training voor het maken van print- en web-media (logo's, diagrammen, eenvoudige illustraties, advertenties, etc.) duurt vanaf "blanco" meestal twee dagen (of vier dagdelen). Maar het kan wel eens in minder tijd, en natuurlijk ook méér door extra onderwerpen, oefeningen of bijzondere doeleinden.

De inhoud van deze training is praktijkgericht, dus een constante afwisseling tussen uitleg, voorbeelden en hands-on oefeningen.

Als je al geruime tijd werkt met Illustrator, dan is een Update-training een goede overweging. Enerzijds om na te gaan of je werkwijze sneller en/of beter kan, anderzijds om de nieuwe mogelijkheden van de software eens op een rijtje te zetten. Uiteraard alleen als ze relevant voor je soort tekenwerk zijn.

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.

 

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421