Adobe InDesign

Ahh, de Grande Dame van de grafische software: Adobe InDesign. Een groot en krachtig layout-programma, waar teksten, beelden en andere media in samen komen, en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Routiniers kunnen er hele dagen of zelfs weken zowat in 'leven', maar tegelijk is InDesign toch ook toegankelijk gebleven voor een beginnende gebruiker.

De kracht van het programma zit in het vrijelijk maar tegelijk efficiënt opmaken van pagina's of schermen, in combinatie met bijzondere diepgang op het gebied van typografie.

Voor het neerkwakken van wat tekst en beeld op een lege pagina kan iedereen er wel mee uit de voeten. Maar het gereedschap is 'niet voor watjes' als je er goed mee wilt leren omgaan. Als je ook maar een beetje te porren bent voor een handigere aanpak en een betere uitstraling van je publicaties, dan gaan we er eens goed voor zitten. Training is mogelijk vanaf een dagdeel tot vele dagen, dus wat overleg is een goed begin.

De inhoud van deze training is praktijkgericht, dus een constante afwisseling tussen uitleg, voorbeelden en hands-on oefeningen.

Update-training

Als je al geruime tijd werkt met InDesign, dan is een Update-training een goede overweging. Enerzijds om na te gaan of je werkwijze sneller en/of beter kan, anderzijds om de nieuwe mogelijkheden van de software eens op een rijtje te zetten. Uiteraard alleen als ze relevant voor jouw soort publicaties zijn.

Vervolg-training

InDesign begon ooit als een typisch programma voor print-media, maar inmiddels kan je InDesign ook uitstekend gebruiken voor het maken van nieuwe digitale publicaties, zoals interactieve PDFs, reflowable ePubs 2.0, ePubs 3.0 met Fixed Layout en Articles (meer info: Digital Publishing).

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421