Basis Cursus
Adobe Dreamweaver

Met trots presenteer ik deze tweede uitgave:

 

boek coverBasiscursus Adobe Dreamweaver CS5

 

Uitgeverij: Academic Service (SDU)

eerste editie, eerste druk, 2010

softcover, 284 bladzijden

ISBN: 9789012582209

 

Prijs: € 24,95

(incl. BTW)

 

Deze uitgave behandelt uiteraard enkele nieuwe mogelijkheden en methoden in de versie CS5, maar is ook tevens op veel punten verbeterd t.o.v. de versie CS4.

 

De uitgave is bestelbaar bij o.a.

Computer Collectief of Computerboek.

 

"Peter schrijft zoals hij spreekt.

Je hoort hem gewoon praten,

als je zijn boek leest."

 

NB: lees de errata en addenda !

 

Deze editie volgt op mijn eerdere en eerste bevalling:

 

boek coverBasiscursus Adobe Dreamweaver CS4

 

Uitgeverij: Academic Service (SDU)

eerste editie, eerste druk, 2009

softcover, 286 bladzijden

ISBN: 9789012581103

 

Prijs: € 24,95

(incl. BTW)

 

Alhoewel de nieuwe uitgave uiteraard beter is (en net zo goed bruikbaar voor Dreamweaver versies 8, CS3, CS4 en CS5) is de oude editie ook nog wel een tijdje verkrijgbaar bij Computer Collectief of Computerboek:

 

tropic tracksOefenbestanden

 

Bij het boek hoort ook een te downloaden ZIP-bestand (32 MB) met alle oefeningen. Zie daarvoor de aparte pagina over deze oefeningen.

 

Een van de voorbeelden waar je in het boek aan werkt zie je hiernaast afgebeeld.

 

Van de achterflap...

Dit boek is een uitstekend begin voor het leren werken met een nieuw medium en met een nieuw gereedschap. Het web is relatief gezien een gloednieuw medium en groeit als kool. En de gereedschappen groeien mee.

 

boek inhoudAdobe Dreamweaver is het toonaangevende programma voor het bouwen, onderhouden en beheren van websites. Het programma biedt vele beproefde technieken en methoden (zoals het strikt werken met HTML en CSS) en haakt met de nieuwe versie CS5 in op populaire andere systemen (zoals WordPress, Joomla en Drupal). Dreamweaver is zodoende een grandioze gereedschapskist vol technische én creatieve hulpmiddelen. Waardevol, mits in goede handen...

 

boek inhoudHobbyisten, studenten maar zeker ook professionals zullen daarom baat hebben bij deze Basiscursus vol praktische aanwijzingen en essentiële achtergronden. Of je nu meer visueel of juist technisch bent ingesteld. Dreamweaver (en zo ook dit boek) biedt voor iedereen een bruikbare basis om een website te maken.

 

Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijk nodig hebt.

 

Addenda en errata

 

Ik heb beide edities met zorg geschreven, maar er zullen altijd verbeteringen volgen en updates nodig zijn.

Kijk ze na op deze pagina.

 

Addenda en errata

 

boek coverBasiscursus Adobe Dreamweaver CS5

 

Tweede uitgave, eerste editie, eerste druk, 2010

 

Errata

 

17 december 2010

Op pagina 87 wordt incorrect vermeld dat men met Dreamweaver een "galerie" kan maken (zo'n pagina met foto-ikonen die naar de grotere versie verwijzen). Deze functie is echter uit de versie CS5 verwijderd ! Gelukkig staat er wel al bij vermeld dat men met Bridge (vanaf CS4) betere galeries kan maken.

 

19 december 2010

Op pagina 135 kloppen de vermelde lettertypen niet: de Arial ontbreekt in de als voorbeeld gekozen reeks. Het erbij getoonde beeld klopt wèl.

 

24 december 2010

Op pagina 149 wordt bij stap 6 beschreven dat de DIV aan de "rechterkant" van de pagina verschijnt. Dit moet de "linkerkant" zijn.

 

Addenda

 

10 oktober 2010

 

De in het boek aangekondigde "Adobe Lab Pack" voor Dreamweaver (met HTML5- en CSS3-features) is inmiddels een ingebouwd officieel onderdeel bij de Dreamweaver CS5 update (versie 11.0.3). Download de update en bekijk de uitleg op Adobe-TV.

 

boek coverBasiscursus Adobe Dreamweaver CS4

 

Eerste uitgave, eerste editie, eerste druk, 2009

 

Errata

 

19 december 2010

Op pagina 135 kloppen de vermelde lettertypen niet: de Arial ontbreekt in de als voorbeeld gekozen reeks. Het erbij getoonde beeld klopt wèl.

 

24 december 2010

Op pagina 147 wordt bij stap 6 beschreven dat de DIV aan de "rechterkant" van de pagina verschijnt. Dit moet de "linkerkant" zijn.

 

Addenda

 

31 augustus 2009

 

Het is aan het begin van Hoofdstuk 05 misschien niet meteen duidelijk dat men weer verder werkt (en het oefenbestand opent) uit Hoofdstuk 04.

 

Bij oefening 5.9 kan men ook cursief instellen voor de stijlregel "h1,h2,h3". Dit bevindt zich onder de noemer "style" in de categorie "Type".

 

In Hoofdstuk 05 en 07 zal de "CSS Zen Garden" geen beeld vertonen doch slechts de constructie van de pagina, met teksten, vlakken en lijnen. Voor een betere beleving dient men allicht de website te bezoeken.

 

Tropic Tracks en andere oefeningen

 

Deze pagina is speciaal voor hulp met de oefenbestanden bij het boek:

 

boek coverBasiscursus Adobe Dreamweaver

 

Download hier het ZIP-bestand (32 MB) met alle oefeningen uit het boek en de aparte Tropic Tracks-oefeningen.

 

De voorbeelden en oefeningen voor de CS4-editie zijn vrijwel identiek. De CS5-versie voldoet dus net zo goed.

Tropic Tracks-oefeningen

 

Tropic Tracks PDFPrint en/of lees de PDF die je in de ZIP aantreft aandachtig. Dit Tropic Tracks-gedeelte is een apart oefentraject, dat alle hoofdstukken (met handelingen) nog eens voorziet van een extra oefening. Uiteindelijk is dit het resultaat:

 

tropic tracks

 

Bekijk de website.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421