Digitaal Publiceren

InDesign Interactief

Training: 1 dag
Seminar: 2 à 3 uren

Heb je de algemene pagina over Digitaal Publiceren al gelezen?

Inleiding

Naarmate steeds meer uitgevers en mediamakers ervan doordrongen raken dat digitaal publiceren een 'must' is, worden de gereedschappen om die publicaties te creëren ook belangrijker.

Met Adobe InDesign heb je uitstekende software in handen om direct aan de slag te gaan met het ontwerpen en uitvoeren van digitale publicaties, met rijke, interactieve media en navigatie. Dit kan je toepassen in een PDF, ePub of DPS Article. Het is een mes dat aan vele kanten snijdt!

Doelgroep

Iedereen die al redelijk vertrouwd is met InDesign, vérder wil gaan dan papieren publicaties (print-media) en snel op het goede spoor wil zitten, heeft baat bij deze training. De training is echter niet zo specifiek dat je meteen álle technieken voor álle typen digitale publicaties leert, dus je zult nog veel zaken zelf moeten uitdiepen. Maar als je genoeg hebt aan een goede opstap, dan is dit een ideale korte en krachtige training.

Inhoud

De inhoud van deze training is praktijkgericht, dus een constante afwisseling tussen uitleg, voorbeelden en hands-on oefeningen.

Na een korte inleiding wordt een rondgang gemaakt langs de meeste interactieve panelen en functies, en worden de typische kenmerken en mogelijkheden voor de diverse soorten digitale publicaties geoefend en toegelicht.

De training behandelt beslist niet alle aspecten en functies, maar juist de cruciale 'handvaten' om de materie zelf verder uit te kunnen diepen.

Vereisten

Om de oefeningen tijdens deze training goed te kunnen volgen en uitvoeren, is een redelijke Adobe InDesign-kennis en ervaring wenselijk. Heb je die (nog) niet, volg dan eerst een training die je de basis leert van InDesign en bouw wat routine op. Voor die training kan je ook bij mij terecht.

De training leunt op diverse nieuwe functies vanaf Adobe InDesign CS5 en CS5.5, maar je hoeft niet per se al ervaring in die versie te hebben.

Verwante trainingen

Deze training maakt deel uit van een nieuw cluster, Digitaal Publiceren. Daarin horen de onderstaande andere trainingen:

De eerste twee (Intro en Interactie) zijn wat algemener, de andere juist specifiek gericht op het maken van één type digitale publicatie.

Voorafje ?

Overweeg eventueel die eerste training (of als seminar) als 'voorafje' bij deze training, zodat je een beter totaalbeeld en inzicht in alle nieuwe publicatie-vormen krijgt en beter weet wat je wil gaan uitdiepen.

Interesse ?

Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421