Teksten

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.
Maar goeie woorden zijn ook wat waard.

Ik schrijf al mijn hele leven, soms officieel als broodschrijver (artikelen voor vakbladen) maar ook vertalingen en voor online (ik durf het geen "blogs" te noemen). Ik schrijf ook regelmatig verkoop-ondersteunende teksten voor veel bedrijven hun promotionele uitingen en publicaties.

Ik lever altijd keurige kopij aan, in vrijwel foutloos Nederlands. Binnen de deadline, niet meer dan het gewenste aantal woorden, netjes inclusief koppen, kaders, afbeeldingen, bijschriften, etc. En liefst in mijn eigen stijl.

Online

Mijn eerste ervaringen met online teksten schrijven waren zowaar Engelstalig. Op de forums van Adobe was ik niet weg te sláán; overal onderwerpen en vragen waar je op in kon gaan. Vele avonden en nachten heb ik er vertoefd, veel gebruikers geholpen en met vakbroeders gesproken over allerlei kwesties.

Inmiddels zijn de forums alweer drie maal vernieuwd en gearchiveerd, maar ergens in hun digitale kelders liggen mijn duizenden uiteenzettingen, raadgevingen en kwinkslagen.

MacFreak

Vanaf 2002 heb ik enkele duizenden nieuwsberichten (en eropvolgende reacties) geschreven voor de Nederlandstalige website MacFreak. Bij MacFreak koesterden we nog een andere wens: een eigen magazine, dat de papieren statigheid koppelde aan de enorme vluchtigheid van online-actualiteiten...

Dzone

Van 2010 tot 2012 leverde ik op regelmatige basis nieuwsberichten aan Dzone. Deze kwamen op de homepage te staan, werden verderop uitgewijd en (in korte vorm) ook in een email-nieuwsbrief geplaatst. De berichten waren 100 à 150 woorden lang en hadden veelal betrekking op "Digital Design".

Magazines

Het schrijven van artikelen lukt me altijd goed. Mijn schrijfstijl is als een frisse duik in een onderwerp, om daarna opgewekt weer verder te gaan.

MacFreak

Het MacFreak Magazine werd door Léon van Schie en ik-zei-de-gek (en natuurlijk een hele redactie) op de wereld gezet. Maar het plan was geen lang leven beschoren, want het aantal abonnementen bleef te laag.

Niettemin hebben we tijdens de productie een hoop plezier eraan beleefd en vele lezers bewaren hun exemplaren nog steeds als collectors-items.

Beide nummers zijn als lowres-PDF beschikbaar (email mij).

MacFreak Magazine Nr. 0 (PDF 16 MB)
MacFreak Magazine Nr. 1 (PDF 4 MB)

Zie ook de aparte pagina over Comic Sans.

MacFan

Voor het magazine MacFan heb ik ook enkele artikelen geschreven. Redactioneel is het altijd een hele toer, omdat men de teksten graag taaltechnisch 'correct' en in hun stijl wil hebben. Een nobel streven...

Dzone

Voor het magazine Dzone heb ik tientallen artikelen en evenzovele boekrecensies geschreven. De schrijfstijl mocht altijd enorm informeel zijn en de sfeer is een mengeling van creatieve en technische fascinatie.

Digitales

Het magazine Digitales zocht een gulden middenweg tussen consumenten-"glossy" en een professioneel vakblad. Ik heb voor de eerste jaargangen een aantal artikelen geschreven over onderwerpen die zijdelings met fotografie en camera-techniek te maken hadden.

Boeken

En dan -niet te vergeten- mijn twee edities Basiscursus Dreamweaver, een heus boek, verschenen bij Academic Serice (SDU) in 2009 en 2010.

Een andere categorie boeken zijn de zogenaamde "readers" die ik voor een aantal trainingen heb geschreven. Zoals deze over Quark XPress.

Varia

Verder heb ik talloze teksten en artikelen geschreven voor allerlei losse uitgaven, folders, kranten, websites, etc.

© 2018 - Studea  peter@studea.nl  +31 (0) 6 46 220 421