Adobe Photoshop gaat sinds enkele jaren een tandje verder, een dimensie dieper. Opeens verschenen er allerlei 3D-panelen in de software waarmee je objecten in 3D kan combineren, manipuleren en bewerken. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ze ook nog animeren en uitprinten !
Veel doorgewinterde Photoshop-gebruikers vragen zich af: "Waarom?" Maar de vraag is eigenlijk: waarom niet? Wat doe je normaal gesproken in Photoshop? Je haalt 2D-beelden binnen, stelt een totaalbeeld samen, bewerkt een en ander en exporteert een nieuw beeld. Precies dat kan je nu ook in 3D. Je kan er grafische producten (verpakkingen, displays) mee visualiseren maar ook huis- tuin- en keuken-objecten en sierraden mee ontwerpen, kunstvoorwerpen creëren, ruimtelijke omgevingen, video-leaders en webbanners produceren, kortom: genoeg nieuwe vakgebieden !
Adobe wil met deze uitbreiding binnen Photoshop geen alles-dekkende 3D- en video-functies bieden (daar zijn andere 3D- en video-programma's voor). Maar veel Photoshop-gebruikers kunnen nu vanuit de vertrouwde omgeving van hun Photoshop een 'opstap' maken naar een aantal voor de hand liggende nieuwe toepassingen.
Je leert eerst hoe je zelf eenvoudige 3D-objecten in Photoshop maakt en manipuleert. Maar ook hoe je complexe objecten vanuit andere 3D-software of freeware-diensten zoals o.a. Google Warehouse importeert.
Het grootste deel van de training betreft het leren samenstellen van foto-realistische materialen en composities. Verder leer je ook hoe je 3D-objecten direct kunt bewerken door deze in te kerven, te verven of te verpakken en beplakken met andere beelden.
Bij het creëren van 3D-omgevingen is een goede belichting een van de belangrijkste factoren. Het kan een compositie maken of breken. Een ander verrassend onderdeel is het gemak waarmee je alle objecten en andere lagen (achtergronden, teksten, panelen, etc.) op de tijdlijn animeert. Ook daar wordt ruimschoots tijd aan besteed.
Tenslotte behandelen we het exporteren van 3D-beelden en video's maar natuurlijk ook het populaire 3D-printen (zelf of uitbesteden).
Voor deze training is géén kennis van 3D- en/of video-software vereist, maar men dient wel ervaring te hebben met Photoshop en redelijk vertrouwd te zijn met het maken en gebruiken van lagen.
Neem gerust contact op voor het bespreken van de inhoud van deze of een andere training. Of raadpleeg een van de vele training-aanbieders die mij wel eens inzetten voor hun klassikale trainingen.
© 2018 - Studea peter@studea.nl +31 (0) 6 46 220 421